Elektrische fiets online kopen, waar let je op?

Elektrische fiets online kopen, waar let je op?

Elektrische fiets online kopen, waar let je op?

Vandaag de dag is er enorm veel keuze in elektrische fietsen. Ze zijn er letterlijk is allerlei soorten en maten. Dat betekent echter niet dat het eenvoudig is om een keuze te maken tussen het grote aanbod. Wordt dit je eerste elektrische fiets? Dan zijn er zeker nog een aantal punten waar je even aandacht aan moet besteden. Doe je huiswerk en oriënteer je goed zodat je goedkoop online een elektrische fiets kunt kopen, zonder een miskoop te doen.

Verschil tussen een E-bike en een elektrische fiets

Deze varianten worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar er zit wel degelijk een verschil in. Dit verschil leggen we je hieronder uit zodat je kunt zien welke het beste bij jou situatie past.

Een E-bike kun je zien als een fiets met een gashendel. Hiermee wordt de elektrische motor aangestuurd en naarmate de bestuurder meer gas geeft, gaat de fiets harder rijden. De E-bike is echter nog steeds een fiets en de bestuurder kan ook gewoon fietsen, zonder gebruik te maken van de motor.

Bij een elektrische fiets moet de bestuurder zelf ook altijd (een beetje) meewerken om vooruit te komen. Over het algemeen zijn er 2 verschillende soorten. De ene is een elektrische fiets die beschikt over rotatieondersteuning. De motor van deze fiets herkent beweging en zal continu, gelijke ondersteuning bieden zolang je blijft trappen.

De tweede variant van de elektrische fiets, is een fiets met trap, of trapkrachtondersteuning. Hoe meer kracht de bestuurder uitoefent op de pedalen, hoe meer ondersteuning je elektrische fiets zal bieden. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je bijvoorbeeld bij het oprijden van een heuvel, meer ondersteuning krijgt van de fiets. Doordat de druk op de pedalen toe zal nemen, zal de trapkrachtondersteuning ook toenemen.

Goedkoop online elektrische fiets kopen?

Als je goedkoop online een elektrische fiets wil kopen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Waarschijnlijk ken je de bekendere merken onder de elektrische fietsen al wel zoals Batavus, Qwic, Trek, Sparta en Cortina. Dit zijn allemaal goede, betrouwbare merken, maar welke elektrische fiets past nu het beste bij jou?

Als eerste kun je letten op de locatie van de motor. Deze kan in het voorwiel, midden of het achterwiel zitten. Qua installatie is de voorwielmotor voor de fabrikant het eenvoudigst en dit systeem zul je dan ook vaak tegenkomen bij de goedkopere varianten van de elektrische fiets. Een midden motor is iets duurder, maar wel aan te raden als je bijvoorbeeld ook heuvels op wil fietsen. Als laatste kan de motor dus in het achterwiel zitten. Dit systeem is minder gangbaar en geeft de bestuurder als het ware een duwtje in de rug.

Let ook op de remmen van de elektrische fiets, heeft deze bijvoorbeeld hydraulische remmen?
Het display van de fiets zorgt ervoor dat je de versnellingen kunt instellen, kies dus voor een display die je goed kunt aflezen en duidelijk beeld geeft.

Verder dien je natuurlijk te kijken naar zaken zoals het stuur en zadel, zodat je een comfortabele houding kunt aannemen tijdens het fietsen.