Wat is de beste elektrische fiets?

Wat is de beste elektrische fiets?

Al sinds een tijdje is de elektrische fiets niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De meeste onder ons hebben er wel eens van gehoord, hebben ze zeker wel eens zien rijden of hebben er zelf een in hun bezit. Zeker bezorgers van pizza’s of ander lekker eten zijn ermee bekend want die maken er veel gebruik van. Het is net even wat sneller dat op een gewone fiets en toch mag je er zonder rijbewijs op rijden. Maar wat is nu eigenlijk de beste elektrische fiets?
 

Welk merk is het beste merk?

Er zijn ondertussen een aantal grote merken die elektrische fietsen maken en op de markt hebben gebracht en wij van Nova Bikes zullen je deze met trots presenteren. Bij ons vind je onder andere de merken Batavus, Cortina, Qwic, Sparta en Trek

Deze merken hebben in de verschillende prijsklassen hele mooie en degelijke elektrische fietsen uitgebracht. De een nog mooier, comfortabeler en luxer dan dat de ander is. Welk merk voor jou het beste is dat is iets waar alleen jijzelf maar over kan oordelen. 
 

Wat is de beste elektrische fiets

Hoe kies je voor jou de beste elektrische fiets 

Het is belangrijk dat je voor jezelf een goede elektrische fiets kiest die bij jou past. Wij hebben bij ons een divers assortiment waar je zeker zult slagen voor een mooie en goede elektrische fiets. Wanneer je er een komt uitzoeken zullen wij je voorzien van een goed advies en er ook echt de tijd voor nemen. 
 

Waar let je op bij het aanschaffen van een elektrische fiets

Wanneer je de keuze hebt laten vallen op een elektrische fiets moet je ook nog gaan bedenken welke het beste bij jou past. Wil je een fiets met een middenmotor of met een voorwielmotor of ga je toch voor de achterwielmotor? Welke capaciteit moet de accu hebben zodat je er optimaal gebruik van kunt maken en waar ga je de elektrische fiets het meeste voor gebruiken?

E BIKE fiets wat is nou de beste

De fiets met voorwielmotor

Een elektrische fiets met een voorwielmotor zijn bijna altijd de goedkoopste fietsen. Een voorwielmotor is vaak minder luid dan een fiets met een achterwiel- of een middenmotor. Een voorwiel motor elektrische fiets heeft vaak een lage instap en bied je vaak ook de mogelijkheid om zonder de trapondersteuning te kunnen fietsen.

Toch heeft een fiets met een voorwielmotor ook wel nadelen. Je hebt eerder het gevoel dat er last is van wielspin. Dit is wanneer je veel op zandwegen rijdt, over vallende bladeren en door de sneeuw en ijzel niet handig. Doordat het gewicht in het stuur zit kan het sturen bij deze elektrische fiets ook wat zwaarder zijn. 

De fiets met een middenmotor

Deze elektrische fietsen zijn het meest populair. Dit heeft als reden dat ze zorgen voor een fijne fietservaring. Doordat de motor in het midden van de fiets zit zorgt dit ervoor dat de fiets mooi in balans is. Mocht je onverhoopt een keer je band moeten plakken dan zit de motor ook niet in de weg. 

De nadelen van een fiets met middenmotor is dat ze op het gebied van storingen wat gevoeliger zijn en duurder. De instaphoogte van de fiets is ook wat hoger. Het geluid en het gewicht van deze fietsen is ook meer dan dat die met een voorwielmotor zijn. 

De fiets met een achterwielmotor

Het nadeel van deze fiets is dat het gewicht op het achterwiel zit waardoor hij niet erg makkelijk te verplaatsen is. Het wisselen van het achterwiel is niet aan te raden om dit zelf te doen. Dit komt omdat de ondersteuning door middel van een computerprogramma opnieuw moet worden afgesteld. Je kunt dit dus niet zelf doen.

De verschillende accu’s

Er zijn verschillende soorten accu’s. Niet alleen wat plek betreft maar ook of dat de accu afneembaar is of niet. Ook zit er een verschil in wat betreft de afstand die je door middel van het gebruik van de accu af kunt leggen. Dit noemen we ook wel actieradius. Wanneer je veel en vaak lange afstanden fietst dan is het verstandig om een accu te nemen met een hoge capaciteit. 

Garantietermijn van de fiets

Het is niet zomaar een aanschaf die je doet en daarom is het dan ook goed om na te vragen wat de garantieduur van de accu is. Dit is per merk namelijk anders. Het zou natuurlijk jammer zijn dat je straks de beste fiets voor jou hebt gevonden maar de garantie op de accu maar 1 jaar is.