Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

Een fiets met trapondersteuning wordt steeds populairder. Tegenwoordig is 1 op de 5 fietsen die er verkocht worden, elektrisch.

Een fiets met trapondersteuning noemen we ook wel een elektrische fiets. Let op, want dit is dus geen E-bike! Bij een E-bike hoeft de bestuurder zelf geen moeite te doen om vooruit te komen, dit wordt geheel motorisch geregeld. Bij een fiets met trapondersteuning dien je zelf ook nog te fietsen, maar zul je dus (trap)ondersteuning krijgen.

Een fiets met trapondersteuning kan om verschillende redenen fijn zijn. Het is ook een goede manier om toch in beweging te kunnen blijven. Fijn dat je dan kunt rekenen op een beetje ondersteuning tijdens het trappen, toch?! Lees hier ons blog over het kiezen van de beste elektrische fiets.

Waarom kiest men vaker voor een fiets met trapondersteuning

Het zal misschien voor sommige mensen een beetje vreemd klinken, maar het is gezond! Er zijn genoeg mensen die zonder ondersteuning helaas niet meer zouden kunnen fietsen. Fietsen op een fiets met trapondersteuning is een stuk lichter en vraagt dus minder lichamelijke inspanning.

Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat mensen meer fietsen en ook langere afstanden fietsen als ze een fiets met trapondersteuning hebben. Het kan dus voor sommige mensen de oplossing zijn om toch nog die fietstochten langs de mooie natuur van Nederland te maken. Zelfs tegen de wind in, of bij de heuvel omhoog fietsen is geen probleem!

Waar je misschien ook niet gelijk aan denkt; De duurzaamheid van een fiets met trapondersteuning. Het is namelijk zo dat de auto vaker wordt laten staan door mensen die een fiets met trapondersteuning bezitten. Op deze manier wordt er weer CO-2 uitstoot bespaard.

Er wordt minder inspanning gevraagd van je spieren en gewrichten bij het fietsen op een fiets met trapondersteuning. Je kunt dus profiteren van de voordelen van fietsen zoals verminderde stijfheid en gezonde beweging, zonder dat je hierbij te veel aanspraak moet maken op je spieren en gewrichten.

Fiets met trapondersteuning kopen, waar moet ik op letten?

Zoals hierboven besproken, kan een fiets met trapondersteuning erg veel voordelen bieden. Het is ook voor sommige mensen de enige manier om nog te kunnen fietsen dat is alleen maar mooi! Bewegen is en blijft gezond, dus fietsen is een zeer goede manier om aan je beweging te komen.

Bij een fiets met trapondersteuning, of een elektrische fiets is het dan ook fijn dat je zelf ook mee moet werken. Bij een E-bike is dit niet het geval en de E-bike is dan ook minder ‘gezond’ dan de elektrische fiets, of fiets met trapondersteuning.

Als je een fiets met trapondersteuning wil aanschaffen dan dien je vooral naar je eigen voorkeuren te kijken.

Wil jij elke dag fietsen van en naar je werk bijvoorbeeld, of ben je een weekend fietser bijvoorbeeld?
Wil jij voornamelijk in de stad fietsen, of zul jij voornamelijk op het platteland fietsen en bijvoorbeeld ook heuveltjes meenemen?
Schenk ook zeker de nodige aandacht aan comfort! Denk hierbij aan het zadel en het stuur bijvoorbeeld. Ook is het belangrijk dat de display goed leesbaar is voor jou, dus kijk ook hier even naar.