Zo kun je snel weer op pad met jouw elektrische fiets

Zo kun je snel weer op pad met jouw elektrische fiets

Zo kun je snel weer op pad met jouw elektrische fiets

Een elektrische fiets is een geweldige gadget die eigenlijk niet mag ontbreken. Het fietst heerlijk weg en je kunt eigenlijk in korte tijd aardig wat kilometers maken. Een elektrische fiets beschikt over een aantal onderdelen die van cruciaal belang zijn voor de werking ervan. Zo kan de motor, maar ook de accu kapot gaan. Als de accu verminderd in kwaliteit zal je merken dat je minder kilometers kunt gaan maken maar ook kunnen er cellen in de accu kapot gaan. Hierdoor zou je stil kunnen komen te staan met jouw e-bike. Wij gaan je vertellen hoe je het beste je accu kunt vervangen zodat jij snel weer op pad kunt met jouw elektrische fiets.

Wanneer kies je voor het vervangen van je accu?

Als de werking van je accu minder wordt merk je dit al gauw tijdens het gebruik van je elektrische fiets. Doordat de accu minder sterk is dan wordt de kracht van de fiets namelijk aanzienlijk verminderd. Op het moment dat je het idee krijgt dat je niet meer zo gemakkelijk weg komt of dat je niet meer zo hard als voorheen kon dan kan het zijn dat de accu aan vervanging toe is. Een accu vervangen van een elektrische fiets is minstens zo belangrijk als de rest van het onderhoud dat je aan de fiets doet.

Hoelang kan een accu mee?

Hoelang een accu mee gaat dat hangt van een aantal factoren af. Er bestaan namelijk verschillende soorten accu’s, waaronder de NiMH, li-lion en de LifePo4 accu. De een is ongeveer vierhonderd keer te gebruiken, terwijl de ander wel twee duizendmaal mee kan. Als jij je e-bike al geruime tijd hebt en je veel kilometers maakt bestaat er zeker de mogelijkheid dat je de accu eens moet gaan vervangen. Het is niet nodig bij te houden hoeveel keren je het opgeladen hebt, omdat je dit vanzelf gaat merken.

Koop je nieuwe accu eenvoudig

Er zijn meerdere mogelijkheden je accu te kopen. Je kunt natuurlijk naar onze fietsenwinkel in Arnhem gaan om een accu te bestellen en/of te laten vervangen, maar je kunt tegenwoordig ook eenvoudig online een accu voor je e-bike bestellen. Let wel op dat je voor het plaatsen van je bestelling goed hebt gekeken naar het type nummer van de accu, zodat jij de juiste accu thuis krijgt gestuurd. Door het merk of het type nummer te gebruiken weet jij precies welke accu jij nodig bent. Heb jij vragen over het bestellen van je accu? Neem dan even contact met onze specialisten op.

Het vervangen van de accu

Heb jij je accu online besteld? Dan is het vervangen van de accu eigenlijk niet meer zo moeilijk. De aangeschafte accu moet namelijk op precies dezelfde plek komen dan de oude accu. Voor het verwijderen van de oude accu kan het handig zijn eerst de nieuwe accu op te laden. Nadat de accu is opgeladen kun je de oude accu verwijderen en de nieuwe erin plaatsen. Je test de werking van de accu en jij kan weer veel veilige kilometers maken.