Wat zijn geschikte banden voor een ebike?

Wat zijn geschikte banden voor een ebike?

Banden voor de e-bike, wat zijn voor mij de beste?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt voor jouw e-bike dan is het verstandig om daar een goede keuze in te maken. Wat e-bike banden aan gaat zijn er namelijk nogal wat verschillende banden te vinden. Wat is nu het belangrijkste om op te letten bij het kopen van een e-bike band?

Banden die geschikt zijn voor de e-bike

Een e-bike is zwaarder dan dat een stadsfiets is. Ook rijden ze harder. Dit komt natuurlijk omdat een e-bike aangedreven wordt door een motor. Dit zorgt ervoor dat de fietsbanden van een e-bike meer weerstand hebben. Dit brengt met zich mee dat ze dan ook harder slijten. Dat is dan ook de rede dat er voor een e-bike speciale banden ontwikkeld zijn. Deze banden zijn er om het rijcomfort en de duurzaamheid te vergroten, maar ook zorgen ze voor meer stabiliteit en controle tijdens het fietsen.

Welke maat band heb ik nodig?

De maat van de band die je nodig hebt staat vaak aan de zijkant van de band en wordt aangeduid met cijfertjes. Vaak geven de voorste cijfers de breedte van de band in millimeters aan en de cijfers die erna komen de diameter van de velg in millimeters.

Een ECE-75 certificering

Een ECE-75 certificering is speciaal voor banden die gemaakt zijn voor speed pedelecs. Dit is een e-bike die wel tot 45 kilometer per uur kan gaan. Hierop kunnen namelijk geen standaard banden gemonteerd worden. Heb je banden met een ECE-75 certificaat dan mag je er in heel Europa mee fietsen.

Het profiel van mijn band

Ook het profiel van je band is ontzettend belangrijk. Fiets je veel op asfalt wegen dan kan je het beste een band nemen met wat minder profiel. Dit zorgt er dan namelijk voor dat je beter rolt op het asfalt. Veel profiel op asfalt zorgt namelijk ook voor meer weerstand. Rijd je met regelmaat in de sneeuw of op een zachte ondergrond dan kan je beter kiezen voor banden met veel profiel erop.

Meer comfort? Bredere banden

Wil je meer comfort tijdens het fietsen dan moet je bredere banden onder je fiets leggen. Deze dempen de trillingen en het draagt bij aan je veiligheid. Je hebt dan namelijk meer stabiliteit tijdens het fietsen. Kijk wel uit dat de band niet tegen het frame aanloopt, de spatborden of de remmen.

Banden die lekbestendig zijn

Een lekke fietsband, niets is er natuurlijk irritanter dan dat je dat hebt. Zeker wanneer het je overkomt wanneer je onderweg bent. Het is dan ook van groot belang dat je de bandenspanning goed in de gaten houd. Minimaal 1 keer per maand even alles nalopen is geen overbodige luxe om te doen. Hierdoor verklein je de kans op een lekker band. De producenten van fietsbanden proberen er ook hun steentje aan bij te dragen door fietsbanden te produceren die een extra laag hebben van rubber, kevlar, nylon of polyester. Hierdoor zullen ze minder snel lek gaan.

Banden voor je elektrische fiets kopen in Arnhem