Tips voor fietsen bij warm weer

Tips voor fietsen bij warm weer

Tips voor fietsen bij warm weer
 

Ben je op zoek naar goede tips voor fietsen bij warm weer? Dan ben je bij Nova Bike aan het juiste adres. Het is weer zomer! Heerlijk relaxen in het zonnetje. Voor erg veel mensen is het ook de tijd om er lekker op uit te gaan op de fiets. Of dit nu naar je werk is, of tijdens je vakantie, het is altijd heerlijk ontspannen. Zeker als het zonnetje schijnt is het genieten. Maar zeker met warm weer moet je wel zorgen dat je goed bent voorbereid.  Wij van Novabikes hebben een aantal tips voor fietsen bij warm weer voor jou op een rijtje gezet.

 

Tips fietsen bij warm weer

Ga goed voorbereid op pad

Zeker op een warme zomerdag moet je goed voorbereid op de fiets stappen. Zorg dat je vooraf een mooie route uitstippelt, die langs verschillende leuke tussenstops loopt. Zo kunt je onderweg toch even bijkomen in de schaduw. Om toch meer in de schaduw te kunnen fietsen, is een fietstocht door een bosrijke omgeving altijd een goed idee.

Smeer je goed in met zonnebrandcrème

Wellicht ten overvloede, maar de zon is in ons landje zeer verraderlijk. Zelfs als het wat bewolkter weer is, kun je alsnog verbranden. Als je op de fiets stapt, moet je je dus altijd goed insmeren met een goede zonnebrandcrème. Neem ook een tube mee, zodat je je ook onderweg nog een keer kunt insmeren.

Zet een petje op en vergeet je zonnebril niet

Een fietstocht in het zonnetje is natuurlijk heerlijk. Naast dat je je goed moet insmeren moet je zeker ook een pet of ander hoofddeksel opzetten. Dit beschermt je hoofdhuid tegen verbranding. Ook zal je minder snel hoofdpijn krijgen. Als je in de zon kijkt zal je namelijk steeds je ogen moeten dichtknijpen. Een petje en/of een zonnebril kan dit voorkomen.

Water drinken

Neem altijd voldoende water mee als je op pad gaat. Zeker op een warme zomerdag zweet je een stuk meer en verlies je dus ook veel meer vocht. Neem dan ook een paar flesjes extra mee zodat je vochtbalans goed op pijl blijft.

Bescherming tegen insecten

Als je in de zomer een fietstocht maakt, is de kans dat je hinder van insecten hebt vrij groot. Je kunt je beschermen door wat insecten spray op spuiten als op pad gaat.

Zoek regelmatig de schaduw op

Tijdens een tocht op een zomerse dag moet je regelmatig de schaduw opzoeken. Zeker als je met je e-bike op pad gaat. Accu’s kunnen niet zo goed tegen warmte. Onder het fietsen is er voldoende rijwind. Dan zal er dus niets aan de hand zijn. Maar als je een rustpauze houdt, let er dan op dat je je e-bike in de schaduw parkeert. Let er vooral ook op dat je de accu niet in de volle zon oplaadt.

Rustige fietsroutes

De zomer is voor veel mensen de tijd om de fiets te pakken. Zeker rondom toeristische trekpleisters kan het dus erg druk worden. Zeker in de weekenden is de kans hierop groot. Vermijd je liever de drukte, kijk dan eens voor een alternatieve route en ga bijvoorbeeld in de morgen op pad. Je zult zien dat je dan veel meer zult genieten.

Fietsenwinkel Nova Bikes in Arnhem

Voor de mooiste fietsen kunt u terecht bij onze fietsenwinkel in Arnhem. Wij verkopen elektrische fietsen en allerlei soorten andere fietsen!