28-11-2021

Hoe goed is een elektrische fiets voor je conditie?

Hoe goed is een elektrische fiets voor je conditie?

“Zo hey valsspeler! Ja zo kan ik ook wel fietsen! “Wie er wel eens op deze manier is aangesproken weet dat we het hebben over de elektrische fiets. Er worden veel negatieve dingen geroepen tegen mensen die gebruik maken van een elektrische fiets. Maar is dit wel zo fair? En hoe gezond is een elektrische fiets? Hoe goed is een elektrische fiets voor je gezondheid? Wij zoeken het voor je uit!

Bewegen

We weten allemaal dat bewegen goed is voor je gezondheid. Een half uur per dag is eigenlijk al voldoende. Wanneer je fiets op een elektrische fiets, fiets je dus ook en ben je altijd al beter bezig als dan wanneer je niet beweegt. Als je nu helemaal niet beweegt, dan raden we je aan om geen elektrische fiets te nemen, maar wanneer je in plaats van de auto de e-bike pakt ben je al meer conditie aan het opbouwen dan wanneer je de bus pakt.

Meer bewegen

Ook als je alleen maar thuis zit te gamen en chips eet, ook dan is een elektrische fiets geen goed idee. Dan raden we aan om toch meer te bewegen en een normale fiets te kopen. Zo bewegen bijvoorbeeld jongere toch nog iets meer als alleen hun pols bij het gamen. Op deze manier krijgen ze ook meer energie.

Voor wie is een elektrische fiets wel handig?

Natuurlijk zijn er ook mensen die wel willen fietsen, maar door hun gezondheid het niet kunnen. Doordat er e-bikes zijn, is er voor hun nu ook een mogelijkheid om te gaan fietsen. Een elektrische fiets vraagt namelijk een stuk minder inspanning als een gewone fiets. Ook voor moeders die hun kinderen naar school moeten brengen is een e-bike een hele handige uitvinden. Het kan namelijk vrij waar zijn om twee kinderen op de fiets te moeten vervoeren. Daarnaast is het natuurlijk een stuk gezonder om die grote afstand naar je werk te fietsen in plaats van de bus te pakken. Ee normale e-bike gaat ongeveer 25 km per uur, dus stel je moet 10 km reizen naar je werk, dan kun je er zijn in een halfuurtje.

Waarom elektrisch fietsen goed voor je is

Een elektrische fiets is dus gezond voor je. Maar waarom? Met de E-bike kom je gewoon in de buiten lucht. Je hebt een trapondersteuner, waardoor je dus wel gewoon in beweging blijft, je moet immers wel zelf fietsen. Zo bouw je dus alsnog conditie op. Naast dat een e-bike dus goed is voor je lichamelijk conditie, en je frisse neus, kom je ook nog eens andere mensen tegen en zo is een e-bike dus ook goed tegen de eenzaamheid.

Samengevat

Op de vraag is een elektrische fiets goed voor je conditie? Kunnen wij dus wel zeggen dat dit zeker het geval is, je beweegt en je bent in de buiten lucht. Een win-win situatie.

Een elektrische fiets kopen in Arnhem doe je bij Nova Bikes op de steenstraat.