25-10-2021

Elektrische fiets of gewone fiets?

Elektrische fiets of gewone fiets?

Je bent eruit dat je een nieuwe fiets nodig hebt. Dat is een ding wat zeker is. Waar je nog niet helemaal uit bent is of dat je een elektrische fiets gaat kopen of een gewone fiets. Wat zijn nu de voor- en nadelen van een elektrische fiets en een gewone fiets? Wij gaan jou daar meer over vertellen.

Welke fiets kies je voor in de stad?

Het ligt er heel erg aan hoeveel verkeer er is waar jij vaak fietst. Woon jij bijvoorbeeld in het hart van Den Haag of Amsterdam dan is het er vrij druk wat verkeer aan gaat. Dit is dan niet handig om te overzien als jij daar dan op je snellere elektrische fiets aan het rondrijden bent. Aan de andere kant zorgt het er ook weer voor dat je sneller van de ene naar de andere kant van de stad bent en jij niet in jouw auto hoeft te stappen waar je vaak last hebt van eenrichtingsverkeer.

Een nadeel in de stad kan zijn het parkeren van jouw elektrische fiets. Ze zijn behoorlijk kostbaar en je wil hem niet zomaar in een fietsenstalling zetten waar waarschijnlijk ook niet echt bewaking is. De kans op beschadiging van jouw dure elektrische fiets is groot maar ook de kans op diefstal is rijkelijk aanwezig. Inmiddels zijn er een aantal elektrische fietsen voorzien van een slimme diefstalbeveiliging. Berg je fiets op met een goed beveiligd slot en laat je fiets altijd verzekeren.

We vouwen hem op

Als je de gedachte had dat je niet hoefde te kiezen tussen een gewone fiets of een elektrische fiets omdat je al had besloten dat je een vouwfiets wilde dan heb je het mis. Er zijn namelijk tegenwoordig ook elektrische vouwfietsen. Deze elektrische vouwfiets heeft wel een kleinere accu dan een gewone vouwfiets. Het prijskaartje van de vouwbare elektrische fiets is wel behoorlijk.

Actief fit worden en blijven

Je wilt gaan fietsen om actief te worden en te blijven? Dan is het kopen van een elektrische fiets misschien iets wat je gewoonweg niet moet doen. Hoewel het wel zo is dat je met een elektrische fiets ook ontzettend actief kunt zijn. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoeveel jij hem gaat gebruiken. Het grote voordeel is dat je met een elektrische fiets wel een grotere afstand af kunt leggen.

Welke conclusie kunnen we nemen?

Als we alle puntjes zo een beetje op een rij zetten kunnen we de volgende conclusie trekken. In een drukke stad is het handig wanneer je van de ene kant naar de andere kant van de stad moet maar voor de kortere ritjes is het minder fijn. Zorg er altijd voor dat je een goede en veilige plek hebt voor het plaatsen van jouw fiets. Met een gewone fiets ben je actiever dan met een elektrische fiets maar met een elektrische fiets maak je vaak wel meer kilometers.

Ben jij er ondertussen uit wat voor jou de beste keuze is?

Weet jij al of je een elektrische fiets wilt kopen of een normale fiets wilt kopen? Kom bij onze fietsenwinkel in Arnhem langs om inspiratie op te doen voor het kopen van een nieuwe fiets.