04-07-2022

De beste kinderzitjes bij Nova Bikes

De beste kinderzitjes bij Nova Bikes

Wil jij graag fietsritjes maken met jouw kleintje, dan is het verstandig goed na te denken over de verschillende kinderzitjes. Deze zijn namelijk te koop in heel veel verschillende soorten en maten, maar er zijn nog een aantal verschillen. Om te beginnen is het belangrijk jezelf af te vragen welke kinderzitje op jouw fiets zal passen en welke variant je nodig bent. Natuurlijk begrijpen we dat je hier niet direct een antwoord op kunt geven, want waar hou je nu rekening mee? Wij gaan je alles vertellen over de verschillende kinderzitjes, zodat jij ook een stuk eenvoudiger kunt kiezen.

Kinderzitjes zijn voor en achterop de fiets veilig

Om te beginnen is het handig om te weten dat kinderzitjes voorop de fiets en achterop de fiets de nodige veiligheid kunnen bieden. Kinderzitjes zijn namelijk goed afgewerkt, waardoor er geen scherpe randjes aan de kinderzitjes zitten. Ook zijn kinderzitjes allemaal veilig, maar let wel op dat je de juiste aanschaft. Er zijn namelijk kinderzitjes die geschikt zijn voor de junioren, waardoor deze enkel geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. De meeste kinderzitjes beschikken over een extra veilige gordel, zodat jij zeker weet dat jouw kindje veilig vervoert kan worden. Kinderen kunnen deze gordel zelf niet openen, maar jij kan dit zelfs met slechts één hand.

Waar let je op en wat is belangrijk?

Het is belangrijk te kijken naar de leeftijd van je kind als je een kinderzitje wilt gaan kopen. Er zijn namelijk voor iedere leeftijdscategorie verschillende kinderzitjes te koop. Je kunt naar aanleiding van de leeftijd en het gewicht van je kindje besluiten of je het kinderzitje voor of achterop de fiets wilt monteren. Waar let je op bij het kopen van een kinderzitje?

Een kinderzitje voorop de fiets

Je kunt een kinderzitje voorop de fiets monteren als je kindje negen maanden is, maar niet ouder dan drie. Baby’s kunnen niet zo eenvoudig rechtop zitten, daarom is het zeer onverstandig een kindje jonger dan negen maanden te vervoeren op de fiets. Als jouw kindje het gewicht van vijftien kilo heeft bereikt is het verstandiger een kinderzitje voor achterop de fiets te kiezen.

Kinderzitjes met windscherm

Er zijn tegenwoordig talloze kinderzitjes, zo ook kinderzitjes met een windscherm. Dit heeft een groot voordeel, want zo blaast de wind niet in het gezicht van je kindje. Je zou dus wel kunnen zeggen dat je kindje beschermd is.

Kinderzitjes monteren

Het is vandaag de dag helemaal niet zo lastig om kinderzitjes te monteren. Hetgeen wat hierbij echter heel belangrijk is, is de vorm van het stuur of de afmeting van de bagagedrager. In veel gevallen is het zelfs mogelijk een kinderzitje snel van en op de fiets te doen, wel zo handig als je het kinderzitje even niet nodig bent. Niet alle kinderzitjes werken zo eenvoudig, omdat sommige bagagedragers niet sterk genoeg zijn. Gelukkig kun je een kinderzitje ook monteren door middel van een adapter aan de zadelbuis.

Waar kun de beste kinderzitjes kopen

Natuurlijk wil jij het beste van het beste en wil jij graag weten waar je de beste kinderzitjes kunt kopen. Bij Nova Bikes kun jij terecht voor alle soorten kinderzitjes van de beste kwaliteit. Daarnaast zijn ze allemaal voorzien van een keurmerk, zodat jij binnenkort een lekker rondje op de fiets kunt gaan doen met jouw kindje. Gegarandeerde veiligheid en ook nog eens scherpe prijzen voor de beste kinderzitjes. Weet jij nog niet zeker welk kinderzitje het beste bij jou past, dan zou je natuurlijk even kunnen informeren bij Nova Bikes. Nova Bikes staat namelijk graag klaar voor hun klanten!