Nieuws

Tips bij het kopen van een elektrische fiets

07-09-2022

Tips bij het kopen van een elektrische fiets Ben je geïnteresseerd in het kopen van een elektrische fiets? Dan wil je voordat je tot de aankoop overgaat vast meer informatie ontvangen. De elektrische fiets maakt het makkelijker om te fietsen, zelfs als je wind tegen hebt of als je steile hellingen dient te beklimmen. Op deze pagina lees je wat een elektrische fiets is en hoe je erachter ..

Is een elektrische fiets goed voor je conditie?

14-08-2022

Is een elektrische fiets goed voor je conditie? Vaak hoor je mensen zeggen dat je lui bent met een elektrische fiets, of dat je dan net zo goed niet met de fiets kunt gaan, als het je gezondheid en conditie betreft. Maar is dit wel zo? Oftewel: is een elektrische fiets goed voor je conditie? Uiteraard is inmiddels grondig uitgezocht wat het effect van een elektrische fiets op je gezondheid is. ..

De beste kinderzitjes bij Nova Bikes

04-07-2022

De beste kinderzitjes bij Nova Bikes Wil jij graag fietsritjes maken met jouw kleintje, dan is het verstandig goed na te denken over de verschillende kinderzitjes. Deze zijn namelijk te koop in heel veel verschillende soorten en maten, maar er zijn nog een aantal verschillen. Om te beginnen is het belangrijk jezelf af te vragen welke kinderzitje op jouw fiets zal passen en welke variant je nodi..

Trek Marlin enorm populair bij Nova Bikes

24-05-2022

Het is superleuk om op zoek te gaan naar een mountainbike als je besloten hebt er lekker op uit te trekken, maar het kan ook een hele opgave zijn. Dit laatste heeft te maken met de vele soorten en maten die er tegenwoordig te koop zijn. Niet iedere mountainbike is hetzelfde, daarom is het mogelijk om de juiste informatie te krijgen via Nova Bikes. Ze kunnen de juiste informatie geven en meedenken ..

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

24-04-2022

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning? Een fiets met trapondersteuning wordt steeds populairder. Tegenwoordig is 1 op de 5 fietsen die er verkocht worden, elektrisch. Een fiets met trapondersteuning noemen we ook wel een elektrische fiets. Let op, want dit is dus geen E-bike! Bij een E-bike hoeft de bestuurder zelf geen moeite te doen om vooruit te komen, dit wordt geheel motori..

Elektrische fiets online kopen, waar let je op?

24-04-2022

Elektrische fiets online kopen, waar let je op? Vandaag de dag is er enorm veel keuze in elektrische fietsen. Ze zijn er letterlijk is allerlei soorten en maten. Dat betekent echter niet dat het eenvoudig is om een keuze te maken tussen het grote aanbod. Wordt dit je eerste elektrische fiets? Dan zijn er zeker nog een aantal punten waar je even aandacht aan moet besteden. Doe je huiswerk en ori..

Wat is de beste elektrische fiets?

10-04-2022

Al sinds een tijdje is de elektrische fiets niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De meeste onder ons hebben er wel eens van gehoord, hebben ze zeker wel eens zien rijden of hebben er zelf een in hun bezit. Zeker bezorgers van pizza’s of ander lekker eten zijn ermee bekend want die maken er veel gebruik van. Het is net even wat sneller dat op een gewone fiets en toch mag je er zonder ..

Hoe goed is een elektrische fiets voor je conditie?

28-11-2021

Hoe goed is een elektrische fiets voor je conditie? “Zo hey valsspeler! Ja zo kan ik ook wel fietsen! “Wie er wel eens op deze manier is aangesproken weet dat we het hebben over de elektrische fiets. Er worden veel negatieve dingen geroepen tegen mensen die gebruik maken van een elektrische fiets. Maar is dit wel zo fair? En hoe gezond is een elektrische fiets? Hoe goed is een elekt..

Hoeveel calorieën Verbrand je met Fietsen?

28-11-2021

Hoeveel Calorieën Verbrand je met Fietsen? Fietsen is niet alleen enorm handig op je te verplaatsen, maar je kunt hier ook nog eens flink mee afvallen. Wanneer je ongeveer 1kg vet wilt verliezen dan moet je 7700 kcal gaan verbranden. Maar dan de vraag, hoeveel km is dat fietsen? Wanneer je dit precies wilt weten, is het handig om dit uit te rekenen, zo weet je dus ook hoeveel uur je zou mo..

Elektrische fiets of gewone fiets?

25-10-2021

Elektrische fiets of gewone fiets? Je bent eruit dat je een nieuwe fiets nodig hebt. Dat is een ding wat zeker is. Waar je nog niet helemaal uit bent is of dat je een elektrische fiets gaat kopen of een gewone fiets. Wat zijn nu de voor- en nadelen van een elektrische fiets en een gewone fiets? Wij gaan jou daar meer over vertellen. Welke fiets kies je voor in de stad? Het ligt er heel er..

Hoeveel actieradius heeft een elektrische fiets?

25-10-2021

Hoeveel actieradius heeft een elektrische fiets? Een elektrische fiets is erg fijn. Vooral wanneer je lange afstanden aflegt is het een echte aanrader. Nog fijner is het om van tevoren te weten hoeveel kilometer jij ongeveer kunt afleggen met een volle accu. Hoe je dat zelf kunt uitrekenen gaan wij jou hier vertellen. Wat is de afstand die je af kunt leggen met 500 wattuur? Wil je zelf be..

Met een fietsnavigatie zit je altijd goed

23-09-2021

Met een fietsnavigatie zit je altijd goed Een lekker stukje fietsen op een mooie dag dat willen we natuurlijk allemaal. Want zeg nu zelf hoe fijn is het gewoon een route van een aantal kilometers te fietsen maar soms is het natuurlijk moeilijk de juiste route te vinden. Hoe plan je jouw route zonder te verdwalen? Men heeft tegenwoordig een fietsnavigatie, handig om in te stellen zowel thuis als..

Zo kun je snel weer op pad met jouw elektrische fiets

23-09-2021

Zo kun je snel weer op pad met jouw elektrische fiets Een elektrische fiets is een geweldige gadget die eigenlijk niet mag ontbreken. Het fietst heerlijk weg en je kunt eigenlijk in korte tijd aardig wat kilometers maken. Een elektrische fiets beschikt over een aantal onderdelen die van cruciaal belang zijn voor de werking ervan. Zo kan de motor, maar ook de accu kapot gaan. Als de accu vermind..

Wat zijn geschikte banden voor een ebike?

30-08-2021

Banden voor de e-bike, wat zijn voor mij de beste? Wanneer je nieuwe banden nodig hebt voor jouw e-bike dan is het verstandig om daar een goede keuze in te maken. Wat e-bike banden aan gaat zijn er namelijk nogal wat verschillende banden te vinden. Wat is nu het belangrijkste om op te letten bij het kopen van een e-bike band? Banden die geschikt zijn voor de e-bike Een e-bike is zwaarder ..

Welke fietspomp kies jij?

23-08-2021

Welke fietspomp kies jij? Fietspompen, je hebt er vast nooit bij stilgestaan dat er daar verschillende van zijn en dat je daar dus ook nog eens een keuze uit moest gaan maken. Helaas! Ook daar is niets meer “normaal” aan en zal je een bewuste keuze moeten maken welke fietspomp jij kiest. Welke ventieltjes zijn er allemaal? Niet op ieder potje past een dekseltje, maar op iede..