Is een kettingslot veiliger dan een kabelslot?
30-04-2023

Is een kettingslot veiliger dan een kabelslot?

Is een kettingslot veiliger dan een kabelslot?

Als je je fiets, e bike of bakfiets wil beschermen tegen diefstal, dan is het kiezen van het juiste fietsslot van groot belang. Er zijn verschillende soorten fietssloten, waaronder het ringslot, beugelslot, kabelslot en kettingslot. Maar welk type is het veiligst?

Kabelslot

Het kabelslot bestaat uit een kabel van geweven staaldraden en heeft meestal een plastic hoes eromheen. De dikte van de kabel bepaalt de mate van veiligheid. Het slot zelf is ook belangrijk en moet stevig genoeg zijn om het slot te versterken. Een nadeel van een kabelslot is dat het minder flexibel is dan een kettingslot, waardoor het moeilijker kan zijn om de fiets op verschillende plaatsen te beveiligen.

Kettingslot

Een kettingslot bestaat uit losse ketels die een ketting vormen en is vaak beschermd door een stoffen omhulsel. De dikte van de ketting en de stevigheid van het slot bepalen de veiligheid. Een groot voordeel van een kettingslot is de flexibiliteit, waardoor je de fiets op verschillende plaatsen kunt beveiligen. Een iets langer kettingslot kun je bijvoorbeeld door je achterwiel, frame en voorwiel steken en zo je fiets vastmaken aan een hek of fietsenrek.

Beste keuze

Hoewel beide sloten stevig zijn en bescherming bieden tegen het doorknippen ervan, heeft het kettingslot uiteindelijk de voorkeur vanwege de flexibiliteit en het gebruiksgemak. Als je echt je fiets tot het uiterste wilt beveiligen, is het beter om voor een kettingslot te kiezen. Bij Nova Bikes kun je terecht voor verschillende sloten die vandaag besteld worden en overmorgen al in huis zijn!